Колоритно шествие, в което ще се включат страните участници във фестивала

...
Колоритно шествие, в което ще се включат страните участници във фестивала
Коментари Харесай

Колоритно шествие ще предвожда фестивала „Цветовете на традициите“

Колоритно шествие, в което ще се включат страните участници във фестивала „ Цветовете на традициите “, ще премине на 11 май (петък) през Борисовата градина, с цел да сложи началото на атрактивното събитие.

Точно в 18 ч. Борисовата градина, ще се събере колорита на 14 азиатски страни в самобитен церемониал, започващ от “Лятната сцена ” и приключващ на езерото “Ариана ”. Шествието ще постави началото на интензивностите по азиатския фестивал, който ще бъде публично открит на 12-ти май в 11:00 часа с танц „ Цветовете на Азия ”, в наличието на публични лица, представители на дипломатическите задачи  участнички, посетители, другари и необятната аудитория.

През целия фестивален ден, гостите ще станат очевидци на над 50 разнообразни музикални, театрални, кулинарни и танцови осъществявания, идващи от далечна Азия. По обед богато кулинарно шоу и дегустация чака посетителите на фестивала, започващо  с обичайни индонезийски ястия, следвано от демонстрации от Р Корея, Виетнам,, Индия, Китай и Иран. Изложбените щандове на всяко посолство ще оферират неповторими творби на изкуството, обичайни сувенири, бижута, ръчни произведения и кулинарни изкушения, всички част от културното завещание на съответната страна. Най-младите и всеки различен искащ клиент на фестивала може да се допре до изкуството на калиграфията с майстори от Иран, изрезковото и антично умеене за основаване на фигури от хартия, с приятелите от клуб по японска просвета Накама, да взе участие в  корейски игри и да рисува обичайни индонезийски претекстове с восък върху текстил. 

Както в предходното издание на фестивала, по този начин и тази година, той е отдаден на благородна идея – приемните деца и фамилии, които фондация „ За Нашите Деца “ поддържа. В рамките на фестивалния ден ще се организира лотария с награди, общително предоставени от спонсорите на форума. Два самолетни билета до дестинация в Азия по желание, уикенд за двама на българското Черноморие, разходка с лодка с другари  са единствено част от вероятните награди. Събраните средства от томболата ще бъдат дарени в интерес на  деца, лишени от родителска грижа да получат нехайно, цветно и изпълнено с обич детство, в приемни фамилии. Ще бъдат проведени спортни и летни лагери, зелено учебно заведение, арт-ателиета, посещаване на театрални постановки и други действия, които да насърчат развиването на 17 приемни деца, разгръщайки техния капацитет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР